Kontakt oss

Se vår personvernerklæring

Tannum Møbler og Tannum Tekstil

I vår butikk finner du det ypperste som er å oppdrive av designmøbler og belysning innen vår nisje.
Møblene blir i all hovedsak produsert til deg etter dine ønsker, og det er et godt utvalg av størrelser, materialer og farger for de fleste modeller. Noen møbler og lamper blir lagerført.
Gardiner og solskjerming skreddersys til dine vinduer og gulvteppene produseres også etter mål.

For å få det beste resultatet er fagkunnskap helt avgjørende. Benytt vår ekspertise!
Trenger du hjelp med å planlegge, ta mål, få møblene hjemkjørt og montert, så ordner vi det. Mer informasjon finner du under «Tjenester»

 

Høyt kunnskapsnivå

Vi tror på verdien av at et høyt kunnskapsnivå innenfor de fagfelt vi representerer. Vi har, i alle ledd, ansatte med høy kompetanse og lang erfaring, som gjør sitt ypperste for å finne den beste løsningen til hver enkelt kunde. Service er viktig for oss!

Vi bestreber oss å ha inspirerende utstillinger – og å ha en kolleksjon som dekker hver kundes individuelle behov. Ønsker du å vite mer om Tannum og hva vi kan tilby, er du velkommen innom butikken eller kontakte oss på telefon eller epost.

 

Om Tannum 1
Om Tannum 2

ReddBarna Bedriftsfadder 2016

Per Tannum
Tannum gammelt bilde

Vår grunnlegger

Per Tannum (1912-1994) startet sin egen lille møbelforretning i Frydenlundsgt., en bakgate i Oslo sentrum, i 1933. Han var da 21 år gammel. Startkapitalen var kr. 375,- som han fikk for en båt han da måtte ofre. I 1966, 33 år senere, ble han slått til ridder av 1. klasse av den kongelige St. Olavs orden for ”fremme av norsk brukskunst ute og hjemme”.

Grunnlaget for denne utviklingen var en drivkraft av de sjeldne. I tillegg lå det hele tiden en stor idealisme under hos Per Tannum. Han ville skape grobunn for norsk design, norsk form og norske formgivere.

Han åpnet Tannum Møbler i Stortingsgt. 28 i 1938.

Sammen med Arne Remlov startet han Bonytt i 1941 og, omtrent samtidig, firmaet Bruksbo som designet og utviklet møbler for en rekke norske møbelprodusenter.

Han tok initiativet til og fikk startet Bokreditt Kjøpekort AS i 1942. Dette var det første kredittkort selskapet i Norge, og ble etablert for at tilknyttede kjøpmenn skulle ha en etablert kreditt mulighet å tilby sine kunder. Spesielt i den vanskelige tiden etter 2. verdenskrig var dette viktig.

Han arbeidet for å fremme eksport av norske interiør produkter, og etablerte sammen med Torolf Prytz salgsutstillingene ”Norway Designs for Living” i USA på 50-tallet. Disse utstillingene la også spiren til firmaet Norway Designs, som ble etablert i1957. ND er en hjørnestein i brukskunstforretninger i Oslo også i dag.

Per Tannum’s mest markerte bidrag for fremme av norsk design og norske formgivere var etableringen i 1957 av organisasjonen PLUS, et brukskunstner- samfunn i Gamlebyen i Fredrikstad. PLUS levde til slutten av 1970 tallet, og bidro til å fremme en rekke anerkjente designere. En rekke modeller som kom ut gjennom verkstedene i PLUS er samler-objekter i dag.

I 1992 solgte Per Tannum møbelforretningen Tannum AS til sin svigersønn Per Boman.

Siden 2001 har Tannum AS, med Tannum Tekstil innfusjonert, blitt eid og drevet av Ingunn Boman Fosseide, barnebarn av Per Tannum.