Kontakt oss

Se vår personvernerklæring

Corona-kampanje:  3 varianter med 20% rabatt.  

Corona-kampanje:  3 varianter med 20% rabatt.  

Gjør et godt kjøp på denne klassikeren av en lenestol

fra Erik Jørgensen, design: Poul M Volther

Kampanjen gjelder utgavene:

«Original»:  Lys brunt annilin hud (gruppe 3: Extreme), krom understell. Huden vil patineres flott over de mange årene som kommer.

«Spectrum»: Monokrom utgave i 2 farger: Night-blue eller Pearl Grey.  Understellet er lakkert , tekstilen er velouren «Harald» fra Kvadrat  (hhv farge 772 og 143).  Vi har alle prøver i butikken.

Periode: Fra 15. mai til 31. desember

 

 

 

Priser:  
«Original»   : Nå kr 46.950,- (veiledene kr. 62.999,-)
«Spectrum»: Nå kr 23.950,- (veiledene kr. 30.135,-)

Tilbudet på -20% gjelder også for tilhørende skammel EJ5 F.
I tillegg kan man i utgave «spektrum» velge blant alle fargene i velourstoffet Harald til kampanjepris + et pristillegg på 1.250,- inkl mva  (altså kr 25.200 inkl mva).

 

 

Stolen kommer i vår utstilling i løpet av sommeren, men kan bestilles allerede nå.  Vi har materialprøvene i butikken.

 

 

 

Designeren:  Poul M. Volther var utlært møbelsnekker og tilhørte generasjonen av arkitekter med røtter i den skandinaviske funksjonalisme, hvor organisk formgivning og modernismens form-følger-funksjon-parole rådde.
Corona  kom til verden i 1964 – i sin første form med et understell av tre.
Året etter kom stolen med et understell i fjærstål, slik vi best kjenner stolen i dag.
Navnet Corona er inspirert av den totale solformørkelsen som var i 1964 – med de ringer som typisk omkranser solen ved solformørkelse.

Da Poul M. Volther skapte Corona vakte stolen en  åpenlys begeistring.  Corona var på den ene side lett, men hadde samtidig en skulpturell tyngde. Denne kombinasjonen gjorde at Corona  har blitt valgt og benyttet i et utall av filmer, moteserier og musikkvideoer, og faktisk er Corona nok Erik Jørgensens mest scenevante møbel til dato.

Coronas suksess skyldes bl.a. fusjonen av teknisk kjølighet og den omfavnende formen som refererer direkte til den menneskelige anatomi med ryggsøyle og ribben.

Les mer om Corona her