Kontakt oss

Se vår personvernerklæring

Vitra Eames Fiberglass Chair i 6 originale farger.

Vitra Eames Fiberglass Chair i 6 originale farger.

Eames Plastic Chair er en av de viktigste møbeldesignene fra det forrige århundre.
Gjentatte ganger siden den ble lansert, har stolen blitt forbedret og tilpasset ulike omstendigheter.

Nå har ny produksjonsmetode gjort det mulig å gjenskape stolskallet i sitt opprinnelige materiale: Glassfiber!

Se og prøv den i vår butikk!

 

Priser:
DSR krom eller sort: kr 5.720
DSW (i honning-ask): kr 7050 (kr. 7350)

6 originale farger, 3 ulike baser.

Glassfiberens sjarm og karakter er den ujevne overflaten som, med sine tydelige fibertråder, nesten ser ut som et naturmateriale.

Nå relanseres den i 6 av de opprinnelige fargene:  Sea Foam Green, Elephant Hide Grey, Navy Blue, Red Orange, Raw Umer og Parchment (offwhite).  Glassfiberen er gjennomfarget.

Base:  Velg mellom wire-understell (DSR) i krom eller sort, ben i tre (DSW) eller stålben (DSX).

 

 

Historien:

Eames Fiberglass Chair ble lansert i 1950, i et stort antall farger og understell.  I tillegg til at stolen var ny, var det også en nyhet å lansere en multifunksjonell stol, hvis skall kunne kombineres med et stort antall ulike baser til ulik bruk og nytte. I tiden som fulgte, har Fiberglass stolene blitt en av de mest kjente møbeldesign i det 20. århundre. På 1990 tallet opphørte produksjonen pga en farlig produksjonsprosess, problemer med resirkulering samt at det ble tilgang til nye materialer. Les mer om historien her

 

På grunn av etterspørsel i markedet, historisk verdi, etterspørsel fra Eames-familien m.m, ble det så besluttet å sette den i produksjon igjen.
Stolen produseres nå i lukkede rom, noe som gjør at produksjonsprosessen ikke lenger er farlig.  Det tok 7 år å utvikle denne produksjonsprosessen. Videre er det inngått et samarbeid med sementindustrien hvor stolskall/avfall kan benyttes som bestanddel i deres produksjon. Fiberglass-stolen kan leveres inn til Vitra for resirkulering.